Главная » Українське хмелярство в очікуванні .
2009 » Декабрь » 4 » 07:41
Українське хмелярство в очікуванні .
Українське хмелярство стрімко набирає сил. Всього за  4 роки  зросло виробництво хмелю вітчизняними хмелярами. У 2004 році ,українське  хмелярство  ледь жевріло і з тяжкими потугами спромоглися виростити  близько 400 тон хмелю, а про якість цього продукту годі й мову вести. З 2005 року ситуація різко змінюється.  Приймається нова Програма розвитку хмелярства України, Держава  змінює  Порядок  державної підтримки галузі. Перезакладаються нові насадження, обновляється технологічний паркт машин та обладнання. З цього часу кошти державної  підтримки не витрачаються  на збагачення окремих  підприємств ,  а виділяються лише на конкретно виконану роботу усім хмелярським підприємствам які вирощують хміль. Результат не забарився. Уже в 2005 році врожайність  хмелю наблизилась  до 600 тон, а в 2009  становить більше  1300 тон. Здається радіти потрібно , але не все так гарно як здається.
На сьогоднішній день ринок пива України поділили між собою чотири "акули" пивного бізнесу.  І як виявилося  їм  того хмелю, виробленого в Україні,  і не дуже потрібно.  Більшість виробників пива в Україні, зокрема міжнародні корпорації  , використовують  хміль імпортного виробництва, та закупляють його на багато років наперед,  за форвардними контрактами далеко за межами України. Воно і зрозуміло, навіщо іноземним корпораціям  купувати хміль в українських виробників, краще підтримувати своїх, забезпечувати їх стабільний розвиток та діяльність.  Але виникає логічне запитання : шановні,  а скільки  ви реалізували того напою  своїм іноземним споживачам? Скільки коштів в іноземній валюті надійшли в країну де ви заробляєте  та вивозите мільйони евро? Саме український споживач є  джерелом збагачення  міжнародних корпорацій в Україні.   Крім того, майже всі  пивоварні корпорацій,  для виготовлення пива  натуральний хміль  використовують  дуже мало . Якщо порахувати скільки  натурального гранульованого хмелю використовують пивзаводи  в Україні, та  врахувати вміст альфа кислот, то виявляєся що Українське хмелярство   цілком забезпечує  пивоварів, що є в Україні, натуральним якісним хмелем. Всілякі балачки про нібито невисоку якість  українського хмелю , ніщо інше як  свідома брехня , на замовлення тих же корпорацій  та іноземців власників пивзаводів в Україні.
Викликає  занепокоєння  промислова політика  держави Україна,  інертність  її високопосадовців та чиновників. Поки галузь хмелярства  не була в змозі забезпечити  виробництво в Україні  необхідною сировиною,  її потрібно було завозити. Коли виробництво  хмелю в країні відновлене , необхідно захистити свій ринок від  інтервенції  ззовні. Будь яка розвинена держава не пустить на свої ринки  чужеземців знищуючи своє, щоб вони  збагачувалися та  знищували  вітчизняне виробництво. Я надіюся, що найближчим часом нас почують  чільники держави і в Кабінеті Міністрів  і в Верховній раді України та знайдуть  шляхи захисту вітчизняної  хмелярської галузі. 

Науково - виробничого обєднання 
хмелярів України


Іван Доскоч
Категория: Пиво новости рынка | Дата: 04.12.2009 | Просмотров: 1155 | Добавил: humulus | Теги: хміль, міжнародні корпорації, українське, хмелярство | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar